..

..

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Erinlaista elämää

Heippa!

Tämä viikko täällä on kyllä ollu melkosta hulabaloota. On oltu tallissa ja mua on käytetty vähän joka paikassa, mistä oon hyvin kiitollinen. On mukavaa nähä paikallista touhua ja miten erinlaista kaikki on täällä.

Keskiviikkona oltiin huutokaupassa joka oli aivan mieletöntä. Siellä oli kaikenlaista hevostavaraa ensin kaupan jonka jälkeen alettiin kauppamaan eläimiä. Oli marsua, aasia, kaneja, vasikoita, hevosia, poneja ja jopa yks laama.
Aina ku yritin saada edestä päin kuvaa se yritti sylkee päälle :D

Lauantaina mentiin at the beach. Oli vähän hassua että rannalle menosta piti maksaa, siis ihan vaan siitä että roudasit kamppeet sinne ja sait joka paikaan hiekkaa. Oli kivaa olla siellä ja meressä uiminen oli tosi hauskaa varsinki kun meillä oli matkassa semmonen pikkunen surffilauta, jolla pysty ottaa aaltoja ja liukua rantaan. Kerran meinasi tulla hätä kun oltiin melkein rannassa ja tuli isoja altoja niin virtaus pohjassa oli todella kova ja tuntu ettei voi liikkua rantaan päin ollenkaan. 

Oli niin kivaa olla tuolla.

Tänään siis sunnuntaina oltiin katsomassa Jenniferin (hän on Sonjan tyttö) western ratsastuskisoja. Oli aivan mieletöntä nähdä oikeasti se kaikki livenä, kun joskus katsottiin youtubesta koululla kun tutustuttiin ko laijiin.
Siellä nuorin ratsastaja taisi olla 2-vuotias poika ponin kanssa, hänellä oli kylläkin taluttaja apuna ;) ja vanhin taisi olla yli 50-vuotias nainen isolla hevosella, joka oli draft hevonen eli vähän kuin työheppa :D

 Kilpailukutsussa määritellään missä asussa tulee ratsastaa eli alle 18-vuotiailla pitää olla kypärä ja kaikkia koskee pukeutumiskoodi eli farkut, bootsit ja kisapaita. Joskus aikuisilla voi olla lisäksi cowboy hattu.
Hevoset seiso tälleen narun varressa kiinni trailereissa yksin tai monta yhdessä.
Jennifer radalla
Mutta onhan täällä tehty töitäki eikä vain nautiskeltu kaikesta mukavasta.

Aamulla mennään yleensä talliin 8 aikoihin ja aletaan vaihtamaan hevosia sisälle ja ulos. Sonjan mies Jeffrey käy ruokkimassa hevoset 6-7 väliin. Vesiastiat puhdistetaan aina aamulla tallissa ja tarhoissa ja täytetään. Tällä hetkellä meitä on joko kolme tai neljä tallilla niin asiat tehdään yhtä aikaa joka säästää paljon aikaa. Elu yksi laittaa vedet ulos, toinen sisälle ja loput siivoaa karsinoita. Hevoset on karsinassa siivouksen ajan ja niiden ulos pääsy karsinasta estetään pelkästään kottikärryillä. Yksikän hevosista ei edes yritä kaataa niitä vaikka ne niitä vähän kolisteleekin.  Siivouksen jälkeen hevosille nakataan alfalfaa, eli sinimailasta, ja heinää siivut kumpaakin. Lopuksi käytävä puhdistetaan puhaltimella joka on muuten todella kätevä.

Sitten pidetään päivä vapaata pari tuntia. Yleensä syödään lounasta ja vaan ollaan tai sitten lähetään käymään kaupassa tai jäätelöllä tai jotain :D

Tallille mennään takaisin siinä neljän aikoihin ja hevoset ruokitaan ainoastaan sisälle (paitsi ne jotka on laitumella) eli ensin saa ruuan ne jotka on valmiiksi sisällä ja sitten aletaan vaihtamaan hevosia ja ruokitaan ne sitä mukaa. Karsinat siivotaan kuten aamulla ja laitetaan hevosille vettä lisää. Karsinoista jotka jää tyhjäksi tuhjennetään vesiastiat ja laitetaan karsinan eteen kuivumaan. Lopuksi kaikille alfalfaa sisälle ja ulos. Ja laitetaan aamu ruuat valmiiksi pihalla olijoille.

Että tämmöstä tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti